Tel: 020/240-222; 069/310-610 | Mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Građanski pokret URA pozdravlja ostavke direktora Uprave policije Slavka Stojanovića i načelnika podgoričkog Centra bezbjednosti, Jovice Rečevića ali zajedno sa građanima zahtijevamo odgovornost sa viših instanci, kazao je politički direktor Građanskog pokreta URA Rade Milošević nakon ostavki pomenutih policijskih službenika.

“I to iz razloga što obračun kriminalnih grupa na ulicama crnogorskih gradova nije jučerašnji problem crnogorskog društva, već problem koji kontinuirano traje nekoliko godina. Za sve to vrijeme Vladini zvaničnici, a prije svega ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić nije uspio da stane na kraj problemu zbog kojeg kobno stradaju i nevini građani Crne Gore. Nema jasne akcije ni jasnog plana. Svakog dana ubistva, bombe, kriminalni obračuni a rezultata nadležnih nema”, ističe Milošević.
Sjetimo se samo obećanja aktuelnog premijera Duška Markovića krajem novembra prošle godine koji je tada kazao da “kriminalci u Crnoj Gori neće biti mirni dok god je ugrožen bilo koji pojedinac i država” i uporedimo to sa današnjom situacijom, kazao je Milošević.

“Kriminalni klanovi i njihovi obračuni na ulicama crnogorskih gradova usred bijela dana jesu reper tome koliko je država nemoćna i koliko je trodecenijski, nedemokratski sistem vladanja jedne partije i jednog čovjeka truo”, naglašava Milošević.
Tvrdi da se i dalje postavlja pitanje ko su kriminalne bande u Crnoj Gori i koji državni organi i činovnici su u sprezi sa kriminalnim klanovima.

“Ostavka Stojanovića i Rečevića je u suštini samo farsa i predstava za javnost, žrtva dvojice koji čuvaju leđa najodgovornijima pred ogorčenjem građana u državi koja sigurno i napredno postaje kriminalni kartel”, zaključuje Milošević.