Tel: 020/240-222; 069/310-610 | Mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Komični i neuspjeli kandidat za predsjednika DPS-a Milutin Simović u epskom zanosu pogrešno je ocijenio na večerašnjem skupu u Nikšiću, na kojem je podršku dao svom balsamovanom vođi Đukanoviću, da je URA zalutala u nekakva kola koja se samo njima priviđaju, saopštio je Goran Šućur, potpredsjednik odbora URA Nikšić.

„Građanski pokret URA je gospodine Simoviću oname đe je uvijek i bila, još od osnivanja. Na putu građanske, evropske, multietničke i multikonfesionalne Crne Gore. Ona je na idejama modernih evropskih zemalja u kojima se vođina slika ne nosi na političkim skupovima i na kojima se ne kliče u njegovu slavu, posebno onda kada takvo klicanje nema ama baš nikakvog uporišta. URA je otpočetka tamo đe nema vječnih podjela, đe se ljudi ne linčuju zbog toga što su samo drugog političkog ili nacionalnog opredjeljenja. Nije tamo đe iza balsamovanog vođe stoji slogan „Predsjednik svih građana“, a vođa je najzasluženiji za dugogodišnju polarizaciju crnogorskog društva, pa tako ni ove večeri nije propustio priliku da je dodatno podgrije. Nejasno je kako takav čovjek uopšte i može tražiti podršku za predsjednika“, kazao je Šućur.

Ističe da na takvim metodama DPS politike ne leži nijedna moderna evropska zemlja a da gospodin Simović to ne može ni znati jer ga je pregazilo vrijeme, i da bi bilo uzaludno da pokušava da shvati moderna politička kretanja.
„Izgubljen tako u 2018. godini i razočaran što ipak nije predsjednički kandidat, bijes i srdžbu je nevješto pokušao iskaliti sa prozivkama prema Dritanu Abazoviću i Građanskom pokretu URA. No, na kraju je ostao samo komični ministar, zarobljen, sada već u prošlom vijeku, baš kao i njegov idejni vođa sa kojeg neuspješno pokušava da skida zavoje i politički ga revitalizuje“, zaključio je Šućur.