Tel: 020/240-222; 069/310-610 | Mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Crnogorski sport iz godine u godinu bilježi drastičan pad, tako da nakon impozantnih i velikih uspjeha koje su pravili naši klubovi i pojedinci, on je došao do toga da poslednjih par godina  klubovi u različitim sportovima napuštaju čak i nacionalna prvenstva u nedostatku finansijskih sredstava, istakao je danas član cetinjskog odbora pokreta URA Marko Tanović.

On je kazao da se mnogo očekivalo od novog Nacrta Zakona o sportu, ali da je on gotovo u potpunosti nastavak uplitanja politike u sportske klubove, saveze i udruženja.

“Iako je formalno na sva zvona najavljeno da novim Zakonom javni funkcioneri neće moći da budu u upravljačkim strukturama sportskih organizacija to je ustvari  maska za nastavak striktne političke kontrole sporta”, naglasio je Tanović.

On se osvrnuo i na stanje cetinjskog sporta. Tvrdi da je pompezna najava izgradnje fudbalskog nacionalnog stadiona na Cetinje bio samo marketinški trik koji se Cetinjanima servira pred svake izbore i da takvi činovi nadležnih postaju degutantni.

“Od početka radova, osim usništene tribine i iskopanog travnjaka radovi se nijesu pomjerili, a mehanizacija je većim dijelom sklonjena. Stadion na Cetinju po svemu sudeći imaće budućnost žičare i fabrike čokolade”, naglasio je Tanović.

Tvrdi da mladi i talentovani sportisti odlaze u druge zemlje a da novac koji klubovi dobijaju za njihove transfere nestaje i najvjerovatnije se dijeli u privatne džepove.

“I na takav način se već godinama zahvaljujemo našim najboljim ambasadorima u svijetu koji i pored velikih sportskih uspjeha koje donose našoj zemlji često misle o goloj egzistenciji i egzistenciji svojih sportskih organizacija, dok većina novca ide u džepove onih koji sjede u upravljačkim odborima”, zaključuje Tanović.