Tel: 020/240-222; 069/310-610 | Mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Epilog još jedne predstave za javnost, u režiji uličnih trabadura nastalih ranih devedesetih a okupljenih u kružoku Demokratske partije socijalista, koji je bio najavljen za kraj novembra prethodne godine nije trebalo odlagati do juče, ocijenio je danas izvršni direktor Građanskog pokreta URAZoran Mikić nakon kandidature Mila Đukanovića za predsjednika države.

“Glavni odbor DPS-a mogao je znatno prije izvući zeca iz šešira, čime bi predstava zasigurno dobila na jačini. Ovako, i nije ogromno iznenađenje kandidovanje jednog mladog, novog i svježeg kadra evroatlantskih nazora poput Mila Đukanovića. Zaista nimalo iznenađujuće to što je bijeli dim juče iz DPS-a najavio kandidaturu Đukanovića”, ističe Mikić.

Kaže da je njegova kandidatura u potpunosti ogolila kadrovsku strukturu i potencijale uličnih trabadura nastalih devedesetih, i da ostaje žal što funkcioneri DPS-a i sam Đukanović nijesu svjesni da je njihova pjesma postala demode.

“Sa šlagerima nastalim ranih devedesetih uz srednjovjekovne motive teško se može tražiti mjesto pod suncem u 21. vijeku i 2018. godini. Ovi izbori zbog toga i jesu važni jer građani odlučuju da li će slušati istu pjesmu Đukanovića i visokih funkcionera DPS-a i hraniti ih u elitnim restoranima na račun države i građana ili će ih poput Marovića, Kuljače i ostalih zadužiti tacnom u spuškom bifeu” , naglašava Mikić.

Smatra da je porazno za zanesenjake DPS-a to što Đukanović misli da u njihovim redovima nema dovoljno sposobne i kredibilne osobe koja bi mogla da pobijedi jedinstvenog kandidata opozicije na izborima. 

“Pa tako najbliži saradnici političke mumije Đukanovića poput Duška Markovića i Milana Roćena žele da ga reanimiraju skidajući mu zavoje poslije šestog balsamovanja. Dio ostalih zanesenjaka čeka ishod suđenja na optuženičkim klupama, drugi dio svoje kazne služi u Spužu, treći ispunjavaju tikete po beogradskim kladionicama, a četvrti pokušavaju da imitiraju i oponšaju mumificiranog vlasnika DPS-a i na taj način mu se dodvore. A postoje i oni na koje mumificirani vođa može da računa u budućnosti jer smatra da još nijesu dali svoj maksimum, bez obzira na to što sigurnim korakom gaze šestu deceniju života, jer mladost u DPS-u mnogo duže traje nego što to građani misle” kazao je Mikić.

Dodaje i da je zdrava alternativa u zemlji već presudila nestanku DPS-a sa političke scene Crne Gore.

“Jer svako vrijeme ima svoje pjesme. Što prije u DPS-u shvate da one koje su pjevane u devedesetim su ispjevane, tim će poraz za njih lakše pati”, zaključio je Zoran Mikić.