Tel: 020/240-222; 069/310-610 | Mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Projekat IPARD II kroz koji poljoprivrednici mogu da apliciraju za podršku za svoja poljoprivredna gazdinstva zaobilazi poljoprivredne proizvođače gradskih opština Golubovci i Tuzi, uprkos tome što je to područje najveća poljoprivredna oaza u zemlji i to je najbolja slika kako se samoproklamovani odgovorni ministar i njegova odgovorna stranka „odgovorno“ odnose prema razvojnim resursima zemlje i prema građanima Zete i Malesije, saopštio je danas Balša Vujačić iz Građanskog pokreta URA.

„Neodgovornošću i greškama državne uprave i uprave gradskih opština Golubovci i Tuzi, te opštine danas nemaju najveći dio urbanističkih planova, pa samim tim im je i onemogućeno da koriste sredstva od 87 miliona eura, namijenjena za podršku poljoprivredi. Zbog toga najveći broj poljoprivrednih proizvođača u zemlji, koji žive u Zeti i Malesiji, ostaće bez ovog vida podrške“, ističe Vujačić.

Kaže da ne iznenađuje, ali da je u najmanju ruku neoprostivo i krajnje neozbiljno da aktuelna vlast bez podrške ostavlja najveći dio poljoprivrednika u zemlji.

„Toliko o hvalospjevima onih koji uporno ponavljaju da unapređuju poljoprivredu u zemlji i da daju podsticaj ljudima da se bave njome. Samo ova situacija najbolje oslikava njihovu neodgovornost i nebrigu za građane Zete i Malesije“, dodaje Vujačić.

On zaključuje da crnogorska javnost prisustvuje svakodnevnim paradoksima i vrijeđanju zdravog razuma građana od strane onih koji bi trebalo da su motor razvoja jedne države i društva.