Tel: 020/240-222; 069/310-610 | Mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Funkcioner Građanskog pokreta URA i predsjednik cetinjskog odbora Filip Adžić, pozvao je Socijaldemokratsku partiju (SDP) da pokaže političku širinu i odgovornost prema građanima Crne Gore i povuče najavljenu predsjedničku kandidaturu, kako bi opozicija zajedničkim snagama pobijedila DPS.

„SDP je jasno i nedvosmisleno kazao da će, u slučaju postizanja opozicionog dogovora dati ključni doprinos da taj dogovor zaživi. Stoga očekujemo minimum odgovornosti prema javno izrečenim stavovima, ali i prema opozicionim biračima koji od nas zahtijevaju jedinstvenog kandidata. Mladen Bojanić jeste nestranačka ličnost i predstavnik građanske Crne Gore, bez obzira na različite profilacije političkih partija koje su podržale njegovu kandidaturu. On nikada nije sarađivao sa DPS-om i dokazani je opozicionar koji će poštovati Ustav Crne Gore. Sada je vrijeme da svi pokažu potrebnu zrelost, kako bi građani Crne Gore konačno dobili predsjednika kakvog zaslužuju. Pobjeda kandidta opozicije najveći je interes Crne Gore i svi iz opozicije moraju biti posvećeni tome. Nesumnjivo je da, ko tako nešto bude opstruirao, direktno radi za DPS“, ukazao je Adžić.

Adžić je naglasio da je opozicija trebala ranije postići dogovor, na čemu je URA najviše insistirala, ali da je na kraju to ipak učinila na vrijeme i prije vladajućeg DPS-a, te da „nema prostora za bilo kakve izgovore i prepoznatljivu mentalnu gimnastiku“.

„Razumijemo potrebu da partija koja se nalazi u jako teškoj situaciji nakon niza lokalnih izbora pokušava iskoristiti predsjedničku kampanju za privremeno podizanje rejtinga. Ali, kao što je to učinio Građanski pokret URA, pozivamo i SDP da pokaže političku širinu i interes građana stavi ispred uskopartijskog i stane iza zajedničkog kandidata opozicije. U suprotnom, sve teze da su ‘spavači u opoziciji’ i da nisu iskreno željeli dogovor, dobijaju na težini. “, ukazao je Adžić.