Tel: 020/240-222; 069/310-610 | Mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Sramno  je i poražavajuće da jedan proslavljeni sportista postane sluga partije koja o sportu, kao i o svim drugim pitanjima misli samo pred izborne cikluse, položi temelje za sportsku infrastrukturu i ostane na tome do sljedećih izbora kada opet manipulišu sa starim obećanjima, saopštili su danas iz Građanskog pokreta URA u Bijelom Polju a nakon posjete ministra Janovića tom gradu.

“Šta bi o toj posjeti rekao neko od sportskih velikana koji su potekli iz Bijelog Polja poput Anta Drobnjka, Duška Ivanovića, Peđe Drobnjaka, Vladimira  Bateza, Nikole Pekovića… Šta bi ova imena rekla o tome gdje je bjelopoljski sport danas?”, pitaju se u pokretu URA u Bijelom Polju.

Oni su bjelopoljsku upravu na čelu sa DPS-om pitali sljedeće stvari:

  1. Koliko sportskih klubova je registrovano i od kad? Kako se takmiče neregistrovani klubovi?
  2. Kolika  su dugovanja registrovanih i neregistrovanih klubova?
  3. Koliko se duguje sportistima i ostalim povjeriocima?
  4. Kako sportisti i povjerioci naplaćuju i kako su dugi niz godina naplaćivali svoja potraživanja? Je li uspostavljena praksa zakonita?
  5. Kako je Opština planirala i isplaćivala sredstva iz budžeta klubovima koji nijesu registrovani?
  6. Kako će sportisti naplaćivati svoja potraživanja ubuduće a nakon ukidanja prakse trojnih cesija koje su bile dugogodišnja praksa?
  7. Koliko klubova je i kada otišlo na pripreme (osim posljednje političke promocije SD-a sa pripremama FK Jednistvo u Splendidu)?

Iz pokreta URA u Bijelom Polju tvrde da gdin Janović prije posjete tom gradu nije obratio pažnju gdje ide, u koji grad, i koliko u Bijelom Polju ima sportskih kubova.

Dodaju da je gdin Janović došao po direktivi partije kako bi se fotografisao sa gradonačelnikom i bio stidljivo propraćen od režimskih medija.

“Sport u gradu koji je rasadnik vrhunskih sportista i talenata doveden je do stanja da sportski klubovi suštinski i formalno ne postoje. Sportisti umjesto da im jednina preokupacija bude rad na treninzima i postizanje rezultata , dovijaju se na razne načine kako da naplate svoje plate i naknade prilikom kojih budu u ogromnim iznosima oštećeni a najčešće neleglanim postupcima  naplate”, zaključili su u bjelopoljskom odboru URA.